Axis Medical Construction

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Υβριδικό Χειρουργείο – Κατασκευή Χειρουργικής Αίθουσας

Το υβριδικό χειρουργείο είναι ένα χειρουργείο που είναι εξοπλισμένο με προηγμένες ιατρικές συσκευές απεικόνισης, όπως σταθερούς σαρωτές C-Arms, αξονική τομογραφία ακτίνων Χ (CT) ή σαρωτές μαγνητικής τομογραφίας (MRI). Αυτά τα τεχνικά μέσα χρησιμοποιούνται συνδυαστικά κατά την διάρκεια μιας επέμβασης, με στόχο τον λεπτομερέστερο εντοπισμό και την ακριβέστερη εκτομή μιας παθολογικής αλλοίωσης και συνεπώς επιτρέπουν την «ελάχιστα επεμβατική χειρουργική» (Minimally-invasive surgery).

Αν και η απεικόνιση αποτελεί τυπικό μέρος των χειρουργικών αιθουσών για μεγάλο χρονικό διάστημα με τη μορφή φορητών C-Arms, υπερήχων και ενδοσκόπησης, αυτές οι ελάχιστα επεμβατικές διαδικασίες απαιτούν τεχνικές απεικόνισης που μπορούν να απεικονίσουν μικρότερα μέρη του σώματος, όπως λεπτά αγγεία στον καρδιακό μυ και μπορεί να διευκολυνθεί μέσω της διεγχειρητικής τρισδιάστατης απεικόνισης.

Κλινικές εφαρμογές: Τα υβριδικά χειρουργεία χρησιμοποιούνται κυρίως στην καρδιοχειρουργική, αγγειακή και νευροχειρουργική, αλλά θα μπορούσαν να είναι κατάλληλα για μια σειρά άλλων χειρουργικών κλάδων.

Αίθουσα Υβριδικού Χειρουργείου

Σχεδιασμός

hybrid operating room planning
hybrid operating room planning

Ο σχεδιασμός του υβριδικού χειρουργείου απαιτεί συμμόρφωση με τις απαιτήσεις τόσο των χειρουργείων όσο και των απεικονιστικών συσκευών / εξοπλισμού. Λόγω της πολυπλοκότητας και της ταυτόχρονης χρήσης του χώρου από διάφορους επαγγελματίες υγείας, πρέπει να λαμβάνεται υπόψη η λειτουργικότητα της διαμόρφωσης, η επάρκεια χώρου και η ευελιξία του προσωπικού.

Κατασκευή

Hybrid operating theatre 3d
Hybrid OT 3D

Για την εξασφάλιση της λειτουργικότητας της αίθουσας, απαιτείται κατ’ ελάχιστο χώρος περί τα 70-80μ² ώστε να χωροθετηθεί η επεμβατική και η απεικονιστική ζώνη, καθώς και ο απαραίτητος χώρος του προσωπικού. Επιπλέον απαιτείται χώρος και για το/ τα control room του εξοπλισμού.

H διαμόρφωση του κατασκευαστικού σκέλους της υβριδικής αίθουσας περιλαμβάνει όλα τα στοιχεία μίας συμβατικής χειρουργικής αίθουσας, εμπλουτισμένα ώστε να προσαρμόζονται στις πολλαπλές απαιτήσεις του υβριδικού χειρουργείου.

Τεχνογνωσία

Η εταιρία μας κατασκευάζει και ανακαινίζει καινοτόμες αίθουσες χειρουργείων σε όλη την Ελλάδα,  και σε χώρες όπως η Κύπρος, η Ρωσία, η Αίγυπτος, η Λιβύη, η Σαουδική Αραβία και η Ινδονησία, προσφέροντας ολιστική λύση, που περιλαμβάνει όλα τα στάδια, μελέτης, προγραμματισμού και υλοποίησης.

Πώς κατασκευάζεται μία αίθουσα Υβριδικού Χειρουργείου

3d,Rendering Hybrid Operating Room
3d Rendering Hybrid Operating Room

Μια τυπική διαμόρφωση του κατασκευαστικού σκέλους της υβριδικής αίθουσας (χωρίς τον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό) περιλαμβάνει

 • Σύστημα τοιχοποιίας άσηπτων χώρων VAELMA® (HPL , Glass, Steel Panels)
 • Θωράκιση μολύβδου στο σύνολο της τοιχοποιίας, ενώ είναι πιθανό να απαιτηθεί ακτινοπροστασία και σε οριζόντιο επίπεδο
 • Σύστημα ερμητικής ψευδοροφής, αντιμικροβιακής, αφανούς σκελετού
 • Φωτιστικά σώματα κατάλληλα για επεμβατικούς χώρους
 • Αγώγιμο δάπεδο, σύμφωνα με τις προδιαγραφές που αφορούν την κατασκευή χειρουργικών αιθουσών και απεικονιστικών κατά ΕΛΟΤ ΕΝ 1081:1998
 • Θύρες κατάλληλων προδιαγραφών
 • Ηλεκτρολογική εγκατάσταση που θα καλύπτει τον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, καθώς και τις γενικές απαιτήσεις χειρουργικής αίθουσας
 • Εγκατάσταση κλιματισμού με κεντρική κλιματιστική μονάδα ΚΚΜ,
 • BMS/ αυτοματισμούς – ένταξη της λειτουργίας της αίθουσας στο σύστημα του νοσηλευτηρίου με ηλεκτρονικούς ρυθμιστές, μονάδες εισόδου / εξόδου, πίνακες, περιφερειακά όργανα και λογισμικό
 • Εγκατάσταση δικτύων, παροχών και στηλών ιατρικών αερίων,
 • Σύστημα διαχείρισης εικόνας και video, που περιλαμβάνει hardware(οθόνη, ηλ. Υπολογιστή, καλωδιώσεις, inputs, keybord/ mouse κλπ) και softwareπου θα έχει δυνατότητα εγγραφής, streaming, αρχειοθέτησης.
 • Πίνακας ελέγχου για τη συγκέντρωση των απαραίτητων χειρισμών και παροχών του χειρουργείου με λήψεις ιατρικών αερίων, Διαφανοσκόπιο, Ρολόι Αναλογικό, Χρονόμετρο ψηφιακό, Μόνιτορ, Ρευματοδότες, Διακόπτες για χειρισμό φωτισμού προβολέων χειρουργείου και κοινού φωτισμού, Λήψεις Ισοδυναμικής γείωσης, Συσκευή ενδοεπικοινωνίας, Ένδειξη θερμοκρασίας και υγρασίας κ.τ.λ.
 • Συστήματα αποθήκευσης αντιμικροβιακής κατασκευής

Ποια είναι η διαδικασία;

Ξεκινάμε απλά, με ένα τηλεφώνημα!

Βήμα 1

Επικοινωνείτε μαζί μας στο τηλέφωνο: 2313036458 ή στο email: [email protected] και μας ενημερώνετε για το πώς λειτουργεί ο χώρος σας και σε ποια σημεία θεωρείτε ότι χρειάζεται βελτιώσεις.

Βήμα 2

Επισκεπτόμαστε τον χώρο σας για να δούμε από κοντά όλες τις λεπτομέρειες.

Βήμα 3

Ετοιμάζουμε την πρόταση μας με ολοκληρωμένη τεχνικοοικονομική προσφορά και χρονοδιάγραμμα.

Βήμα 4

Ακολουθεί η σύναψη σύμβασης και η εκτέλεση των εργασιών

Μοιραστείτε το:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email