ΔΟΜΟΣΤΟΙΧΕΙΩΤΟ ΕΠΙΤΟΙΧΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ VAELMA©

Χαρακτηριστικά

Εγκατάσταση υποδομής – υλικού φινιρίσματος

Ο ειδικά κατασκευασμένος ατσάλινος σκελετός έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να προσαρμόζονται τέλεια τα πάνελ φινιρίσματος από ανοξείδωτο ατσάλι με τέτοιο τρόπο ώστε να αναρτώνται άψογα αλλά παράλληλα να παραμένουν ανεξάρτητα, σε περίπτωση που χρειαστεί μερική αφαίρεση του καλύμματος. Το ατσάλινο πλαίσιο υποδομής αποτελείται από τα παρακάτω προφίλ χάλυβα:

  • Κολώνες χάλυβα με οπές κατάλληλες για ενδοτοίχια καλωδίωση αναγκαία για τον ιατρικό εξοπλισμό, για καλώδια και σωλήνες για ιατρικά αέρια, και με διαστάσεις βάθους επαρκείς για την εγκατάσταση φύλλων πετροβάμβακα για θερμική και ηχητική μόνωση.
  • Οριζόντιο προφίλ Ω (σχεδιασμένο για τη σύνδεση δαπέδου και καλύμματος τοίχου χωρίς εκτεθειμένες ακμές, καθώς και για το αυτό-φορτωνόμενο δομοστοιχειωτό σύστημα).
  • Οριζόντιο προφίλ Π για τη σύνδεση της οροφής με τις κολώνες.
  • Προφίλ φινιρίσματος οροφής για να εδράζεται δομή ψευδοροφής.
  • Κρεμάμενα ατσάλινα στοιχεία βιδωμένα και κολλημένα στα πάνελ – αναρτημένα στις κολώνες χάλυβα.

Υπάρχει επίσης ένα άλλο προφίλ ελαστικού παρεμβύσματος για εφαπτόμενη και ερμητική σφράγιση μεταξύ των πάνελ.

Η εγκατάσταση βασίζεται σε ένα απλό σύστημα το οποίο σχεδιάζεται και κατασκευάζεται σύμφωνα με υψηλά πρότυπα.

Χαρακτηριστικά

ΔΟΜΟΣΤΟΙΧΕΙΩΤΟ ΕΠΙΤΟΙΧΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ Vaelma© - ΥΛΙΚΑ

Το δομοστοιχειωτό σύστημα τοίχων από επικολλητό υψηλής πίεσης Vaelma© της Axis Medical αποτελείται από δομοστοιχειωτά πάνελ που χαρακτηρίζονται από υψηλή χημική επιφανειακή αντίσταση σε μηχανικές επιδράσεις.

Έχοντας πλήρη ευελιξία, επιτρέπει την απεγκατάσταση κάθε μεμονωμένου πάνελ σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Οι αρμοί μεταξύ των πάνελ σφραγίζονται με ειδικά στρογγυλεμένα εξαρτήματα σιλικόνης ή αλουμινίου που πληρούν όλες τις προϋποθέσεις των διεθνώς αποδεκτών ρυθμιστικών προτύπων (π.χ. GMP – Ορθές Βιομηχανικές Πρακτικές).

Ανάλογα με τις εξειδικευμένες απαιτήσεις κάθε έργου, ανοίγματα και ηλεκτρικά κανάλια ετοιμάζονται εκ των προτέρων στον χώρο παραγωγής μας (εργοστασιακή κατασκευή). Ο έγκαιρος και λεπτομερής μηχανικός σχεδιασμός διασφαλίζει τη βέλτιστη ποιότητα και την αποτελεσματική εγκατάσταση στην τοποθεσία του έργου.

Σύστημα διαχωριστικών σε σχέδιο κελύφους, βασισμένο σε σύστημα πλέγματος αξόνων. Αποτελείται από υποδομή με πασσάλους φραγής που απαρτίζονται από στρεπτικά άκαμπτα τμήματα από γαλβανισμένο χάλυβα με εμβάπτιση εν θερμώ, πάχους 44 mm, και κανάλια οροφής και δαπέδου μέσα στα οποία εισάγονται οι πάσσαλοι φραγής.

Τα επιτοίχια πάνελ τύπου δίσκου, πάχους 12,5 mm, είναι κατασκευασμένα από λαμαρίνα της οποίας οι άκρες έχουν διπλωθεί δύο φορές. Το πίσω μέρος των επιτοίχιων πάνελ τύπου δίσκου έχουν μια σειρά από έτοιμες οπές στη δεύτερη φλάντζα για λόγους στερέωσης. Γαλβανισμένα κλιπ ανάρτησης είναι πριτσινωμένα σε αυτό το σύστημα από οπές, διαμέσου των οποίων τα πάνελ στερεώνονται στους πασσάλους φραγής.

Οι εγκάρσιες φλάντζες των πάνελ σταθεροποιούν τις συνδέσεις με το δάπεδο και την οροφή και με άλλα δομικά στοιχεία. Ταυτόχρονα, αποφεύγονται οι εκτεθειμένες κομμένες ακμές. Γυψοσανίδα πάχους 12,5 mm επικολλάται στα πάνελ προκειμένου να σταθεροποιηθούν οι επιφάνειές τους.

Επιτοίχια πάνελ από καλής ποιότητας μοριοσανίδα πάχους 16 mm παρέχονται με μια σειρά από έτοιμες οπές στο πίσω μέρος. Τα κρεμαστικά που επιτρέπουν την εύκολη ανάρτηση των πάνελ στους πασσάλους φραγής βιδώνονται μέσω αυτών των οπών. Μια πλάκα πετροβάμβακα πάχους 40 mm μπορεί να τοποθετηθεί για να διασφαλίζει ηχομόνωση και απόσβεση κραδασμών.

Το σύστημα γυάλινων τοιχωμάτων αποτελείται από μια υποδομή για τοίχους ύψους έως 4.000 mm και από τα γυάλινα επιτοίχια πάνελ. Το γυαλί είναι ιδανικό δομικό υλικό, καθώς είναι ανθεκτικό σχεδόν σε όλες τις χημικές ουσίες. Δεν γδέρνεται ούτε χαράσσεται και τυχόν προσφυόμενες ακαθαρσίες μπορούν εύκολα να καθαριστούν.  Η εμπειρία μας έχει δείξει ότι θραύση γυαλιού συμβαίνει σπάνια. Ένα από τα κύρια πλεονεκτήματα είναι ότι τα γυάλινα πάνελ μπορούν να προβάλλουν οποιαδήποτε εικόνα σύμφωνα με τις επιθυμίες του πελάτη, διότι μπορούν να κατασκευαστούν εκτυπωμένες μεμβράνες και να τοποθετηθούν πίσω από την αντιβακτηριδιακή επιφάνεια του γυαλιού.

Το συμπαγές υλικό επένδυσης επιφανειών είναι ειδικά σχεδιασμένο ώστε να πληροί τους πλέον αυστηρούς κανονισμούς υγιεινής. Παρέχει μια εκλεκτική γκάμα λύσεων για κάθε έργο στον νοσοκομειακό, ιατρικό και οδοντιατρικό κλάδο.

Το Συμπαγές Υλικό Επένδυσης Επιφανειών κατασκευάζεται από περίπου δύο τρίτα τρι-υδροξείδιο του αργιλίου, ένα τρίτο ακρυλική ρητίνη και φυσικές χρωστικές ύλες.  Το υδροξείδιο αργιλίου καθιστά το προϊόν εξαιρετικά ανθεκτικό, ενώ η ποιότητα της ακρυλικής ρητίνης διασφαλίζει την καθαριότητα, την καταλληλότητα επαφής με ουσίες, την ανθεκτικότητα στο νερό και τη σταθερότητα των χρωμάτων σε βάθος χρόνου.

Παρά τη σύστασή του, που είναι παρόμοια με του φυσικού πετρώματος, το BETACRΥL® είναι αποκαταστάσιμο και μπορεί να υποβληθεί σε επεξεργασία με ξυλουργικό εξοπλισμό.

Μπορεί να ενωθεί χωρίς ραφή ή αρμό, και μια απλή διαδικασία θερμικής διαμόρφωσης επιτρέπει τη δημιουργία κυρτών επιφανειών, χαρίζοντας απόλυτη ελευθερία στη φαντασία του σχεδιαστή.

Μπορεί να αφαιρεθεί μεμονωμένα. Πάνελ προσαρμογής και πάνελ εξαρτημάτων συμπληρώνουν τη γκάμα του συστήματος.

Η υποδομή αποτελείται από προφίλ στήριξης και εγκάρσια, τα οποία ενώνονται και σχηματίζουν ένα πλέγμα που ταιριάζει με το πλέγμα των επιτοίχιων πάνελ.

Μπορούμε να προμηθεύσουμε και να εγκαταστήσουμε όλα τα φυσιολογικά εξαρτήματα οροφής. Τα συστήματά μας πληρούν όλες τις εργαστηριακές προϋποθέσεις αναφορικά με τη υγιεινή, την ερμητικότητα, την ευκολία εγκατάστασης, και την ποιότητα των επιφανειών.