Axis Medical Construction

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Η ευεξία των ασθενών στο επίκεντρο του Σχεδιασμού μίας Μονάδας Υγείας

Empowering patients through design
Empowering patients through design

Στον διαρκώς εξελισσόμενο κόσμο της υγειονομικής περίθαλψης, η σημασία της δημιουργίας ενός περιβάλλοντος που προάγει την ευεξία των ασθενών αναγνωρίζεται ολοένα και περισσότερο.

Η ευημερία, η άνεση και η ανάρρωση των ασθενών επηρεάζονται από το σχεδιασμό των εγκαταστάσεων μίας Μονάδας Υγείας και τον εξοπλισμό μέσα σε αυτές.

Φιλόξενοι χώροι υποδοχής

Healtchare facilty reception area
Healtchare facilty reception area

Σχεδιάζοντας τους χώρους υποδοχής και τις αίθουσες αναμονής, δίνουμε έμφαση στην άνεση και στην αίσθηση φιλοξενίας. Άνετα καθίσματα, φυσικό φως, απαλά χρώματα και τακτοποιημένοι, ζεστοί χώροι συμβάλουν στην μείωση του άγχους των ασθενών και προωθούν την ευεξία.

Προσβασιμότητα

Singposts in a healtcare facilty
Singposts in a healtcare facilty

Μία σύγχρονη Μονάδα Υγείας μπορεί να φιλοξενεί ασθενείς όλων των ικανοτήτων.

Αυτό σημαίνει ότι η πρόσβαση πρέπει να είναι ανεμπόδιστη και με σαφή σήμανση, ώστε όλοι οι ασθενείς να κυκλοφορούν με άνεση στους θαλάμους τους και στους κοινόχρηστους χώρους.

Γραφεία Ιατρών

doctor explaining to patient using visual content
doctor explaining to patient using visual content

Ο σχεδιασμός των γραφείων ιατρών είναι ένα καθοριστικό στοιχείο που διευκολύνει την ανοιχτή και διαφανή επικοινωνία μεταξύ ιατρών και ασθενών. Ιδανικά, τα γραφεία θα πρέπει να είναι εξοπλισμένα με οπτικά βοηθήματα, ψηφιακές οθόνες ή παρουσιάσεις πολυμέσων ώστε να εξηγούνται ιατρικές έννοιες, επιλογές θεραπείας και σχέδια φροντίδας με σαφή και κατανοητό τρόπο.

Αίθουσες φροντίδας

Empowering patients through design
Empowering patients through design

Οι αίθουσες εξετάσεων και οι χώροι θεραπείας διέπονται από αρχές φροντίδας με επίκεντρο τον ασθενή. Ο σχεδιασμός αυτών των αιθουσών γίνεται έτσι ώστε οι ασθενείς να έχουν μία αίσθηση ελέγχου και αυτονομίας, επιτρέποντάς τους να προσαρμόζουν τις ρυθμίσεις φωτισμού, θερμοκρασίας και ιδιωτικότητας.

Απόρρητο και Ιδιωτικότητα

privacy and autonomy adjustmetnts in a recovery room
privacy and autonomy adjustmetnts in a recovery room

Η ιδιωτικότητα είναι προϋπόθεση της αξιοπρεπούς παραμονής ενός ασθενούς σε μία μονάδα υγείας. Σε αυτό το πλαίσιο, σχεδιάζουμε τους χώρους με ηχομονωτικά υλικά, με ασφαλείς λύσεις αποθήκευσης και ιδιωτικά κανάλια επικοινωνίας για την προστασία των πληροφοριών και των συνομιλιών των ασθενών.

Ασφάλεια

Η ασφάλεια των ασθενών είναι πρωταρχικής σημασίας για την παροχή υψηλής ποιότητας υγειονομικής περίθαλψης. Πέρα από τις σωστές πρακτικές υγιεινής των χεριών, τον καθαρισμό και την απολύμανση του περιβάλλοντος, οι αντιμικροβιακές επιφάνειες στους τοίχους χειρουργείων και θαλάμων καταπολεμούν τις εστίες μικροβίων για μία πιο αποτελεσματική υγιεινή.

Από τον Σχεδιασμό στην Κατασκευή

Οι παραπάνω ανάγκες καταγράφονται από την ομάδα μας με λεπτομέρεια, καθώς αποτελούν καθοριστικά ζητούμενα για την σχεδιαστική αποτύπωση μίας Μονάδας Υγείας και στην συνέχεια την κατασκευαστική της υλοποίηση.  

Αρχιτεκτονική Μελέτη

Η Αρχιτεκτονική Μελέτης μίας Μονάδας Υγείας λαμβάνει υπόψη τόσο τις τεχνικές πτυχές όσο και τις απαιτήσεις για την ασφάλεια των ασθενών και του ιατρικού προσωπικού.

Κατά την εκπόνηση της Αρχιτεκτονικής Μελέτης εξετάζονται και προσδιορίζονται ως προς την βέλτιστη εφαρμογή τους τα παρακάτω σημεία

 • Διάταξη του εξοπλισμού και των επιφανειών εργασίας  
 • Φωτισμός
 • Κλιματισμός και Εξαερισμός
 • Υλικά Κατασκευής
 • Ασφάλεια
 • Διαχωρισμός Χώρων
 • Τεχνολογικός Εξοπλισμός

Ηλεκτρομηχανολογική Μελέτη

Η ηλεκτρομηχανολογική μελέτη μίας Μονάδας Υγείας εστιάζει στα συστήματα και τις εγκαταστάσεις που απαιτούνται για τη λειτουργία της.

 • Ηλεκτρολογική Υποδομή
 • Κλιματισμός και Εξαερισμός
 • Υδραυλικά Συστήματα
 • Σύστημα Καθαρισμού Αέρα (HVAC)
 • Συστήματα Πυρασφάλειας

Χρειάζομαι σχεδιασμό – κατασκευή τμήματος Μονάδας Υγείας.

Ποια είναι η διαδικασία;

Ξεκινάμε απλά, με ένα τηλεφώνημα!

Βήμα 1

Επικοινωνείτε μαζί μας στο τηλέφωνο: 2313036458 ή στο email: [email protected] και μας ενημερώνετε για το πώς λειτουργεί ο χώρος σας και σε ποια σημεία θεωρείτε ότι χρειάζεται βελτιώσεις.

Βήμα 2

Επισκεπτόμαστε τον χώρο σας για να δούμε από κοντά όλες τις λεπτομέρειες.

Βήμα 3

Ετοιμάζουμε την πρόταση μας με ολοκληρωμένη τεχνικοοικονομική προσφορά και χρονοδιάγραμμα.

Βήμα 4

Ακολουθεί η σύναψη σύμβασης και η εκτέλεση των εργασιών

Μοιραστείτε το:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email